Velg en side

Daglig leder Jarle Tollaksen og ansvarlig redaktør, Øystein Merkesvik. Foto: Kent Olsen

 

Pressemelding fra Norvegen Media AS

Karmøynytt tilbake til lokale eiere – etablerer mediebyrå

Onsdag 27. juni 2018 kom Norvegen Media AS til enighet med Haugaland Media AS om oppkjøp av lokalavisen Karmøynytt og nyhetsportalen hnytt.no.

Samtidig fusjonerer Karmøynytt med reklamebyrået RGB design og etablerer et fullskala mediebyrå med satsing på innholdsproduksjon, rådgivning, digitale og grafiske tjenester.

– Vi er godt fornøyd med å få Karmøynytt tilbake på lokale hender og mulighet til å utvikle hele Karmøy sin lokalavis videre både når det gjelder redaksjonelt innhold og attraktive løsninger for kundene våre, sier ansvarlig redaktør, Øystein Merkesvik.

Han skal lede Norvegen Media AS sammen med Jarle Tollaksen som er ansatt som daglig leder i selskapet.

Tollaksen kommer fra stillingen som daglig leder i RGB Design som han har drevet sammen med Hanne Leirvik Haga de siste ti årene. De to har levert grafiske tjenester til Karmøynytt siden etableringen i 2011. Byrået går inn på eiersiden i det nye selskapet sammen med lokale investorer.

– Vi har fått med oss samarbeidspartnere som har samme lidenskap og engasjement for Karmøy  og lokalavisen som oss. Dette gir en unik mulighet til å bygge videre på den suksessen som Karmøynytt har hatt siden oppstarten for snart åtte år siden, sier Tollaksen.

Sterk posisjon

Siste lesermåling som ble presentert i mars viste at Karmøynytt har en sterk posisjon i lokalsamfunnet med 20.500 ukentlige lesere på papirutgaven. Denne leveres gratis ut hver onsdag til 17.500 husstander, butikker og møteplasser i Karmøy, Bokn og deler av Tysvær. I tillegg satser avisen hardt på å være aktuell på karmoynytt.no, og vil fremover styrke den digitale satsingen.

– Karmøynytt skal fortsatt være den viktigste informasjonskanalen for innbyggerne i kommunen og leserne vil først få nyheter om hendelser, sport og kulturliv på karmoynytt.no, lover Merkesvik.

– På våre nettsider vil vi følge nyhetsbildet tett og våre journalister vil i større grad sende direktevideo og lage videoreportasjer fra lokale begivenheter, sier han. 

Merkesvik vil stå som redaktør i TV Haugaland inntil det er avklart hvem som blir ny eier av kanalen. Karmøynytt vil fortsatt ha kontorer i Krossen kontorfellesskap på Åkra der både redaksjonen og mediebyrået er samlet.

 

Åkrehamn 27 juni 2018

Øystein Merkesvik

Ansvarlig redaktør

Tlf: 92 87 37 97

Jarle Tollaksen

Daglig leder

Tlf: 917 96 550